A Karpathen Post hireiböl
Práporčík v zálohe Tibor Wein, syn kežmarského továrnika Károlya Weina sa vážne zranil na rusko-poľskom bojisku. Počas dôstojníckej obchôdzky ho zastihla spŕška guliek a granátov. Je v nemocnici v meste Neisse (Nysa, Poľsko), kde sa jeho stav zlepšuje. Kežmarský lekár Dr. Dezső Kornhauser sa zranený dostal do ruského zajatia a bol internovaný do Irkutska, kde v nemocnici lieči našich zranených vojakov. Strážmajster-kadet Henrik Rőmer ml., syn hlavného kniežacieho horára Henrika Rőmer v Lendaku (Lándok) bol za hrdinské správanie na bojisku povýšený na poručíka a vyznamenali ho medailou Signum laudis na stuhe od medaily za statočnosť.