A Jegyző igazi tevékenykedése a községben
Článok opisuje iné činnosti obvodného notára obce Ždiar Györgya Zapfa, o ktoré samusív obci postarať okrem svojej náplne práce. Uvádza požiar z 21. januára 1915, kedy narukovanému ždiarskemu roľníkovi Bertalanovi Blascsakovi v dome vypukol požiar. Obvodný notár inicioval zbierku pre postihnutého požiarom, ako aj zbierku pre postihnutých vojnou a občiansku stráž počas trvania vojny.