Sebesülten orosz fogságba került
Čatár 9. honvédskeho pešieho pluku Sándor Schwartz sa zúčastnil viacerých bitiek a dvakrát sa zranil. Teraz leží v jednej nemocnici Červeného kríža v Kyjeve a píše rodičom do Spišskej Novej Vsi, že jeho poranenie sa už lieči, takže čoskoro aj jeho odvezú do vnútrozemia Ruska k ostatným zajatcom.