A limanovai hősök - Molnár, Ferenc, 1878-1952
Spisovateľ Ferenc Molnár pre noviny Est popisuje život "našich honvédov" vlastibrancov v zákopoch a slávne účinkovanie generála Dezső Molnára péterfalviho, veliteľa 77. honvédskej pešej brigády vo víťaznej bitke pri Limanowej. Píše o veliteľovi II. práporu majorovi László Juhászovi, o kapitánovi Nyékhegyim, dôstojníkovi ministra obrany, ktorý je teraz veliteľom práporu zo Spišskej Novej Vsi, o divíznom veliteľovi generálporučíkovi Hadfym, veliteľovi 78. honvédskej pešej brigády plukovníkovi Samuelovi Daubnerovi. Na základe listu došlého do redakcie novín Est, autor dodáva správu o vyznamenaní sa veliteľa práporu košických honvédov, majora Koósa a nadporučíka grófa Marcella Stomma, ktorý už v prvých dňoch vojny aj napriek zraneniu utiekol z ruského zajatia a teraz sa opäť zranil.