Tábori levél Przemyslből
Obyvateľ obce Hnilčík (Iglóvaspatak) Jozef (József) Jurcsák, momentálne obranca Przemyśla píše na dopisovacej karte svojej manželke. List je písaný po slovensky a je cenzúrovaný. Podaný bol leteckou poštou 9. januára 1915. Pozdravuje v ňom svoju ženu, deti, matku a staršiu sestru, je zdravý a vymenúva aj svojich spolubojovníkov, ktorí sú tiež v poriadku.