Id. Tirtsch Rudolf
Správa o tom, že dielo Rudolfa Tirtscha pod názvom "1848/49-ki élményeim különös tekintettel a Cornides-féle szepesi Guerilla-vadászok szereplésére a szabadságharcban" vvydala kníhtlačiareň Paula Sautera v Kežmarku.