Frigyes főherceg dicsérete honvédeinknek P. K. honvédszázados levele a szerkesztőhöz
List redaktorovi novín Szepesi Lapok zasiela 24. januára 1915 honvédsky kapitán Károly Posewitz. Podrobne opisuje život vojakov na frontovej línii ako aj tesne za ňou v bezprostrednom zázemí. Opisuje pracovné, duchovné a voľnočasové aktivity mužstva. V závere uvádza, že pred tromi dňami navštívil jeden z plukov 39. honvédskej pešej divízie vrchný veliteľ armády, poľný maršal, arcivojvoda Fridrich, ktorý po kontrole stavu divízie vyjadril najväčšie uznanie a pochvalu pre vojakov aj ich veliteľa, generálporučíka Imre Hadfyho.