Loisch Miklós hadnagy kitüntetése
Práporčík v zálohe Miklós Loysch, rodák z Huncoviec (Hunfalva), ktorý ako kadet narukoval do vojny, guľkou bol vážne zranený v bojoch v Haliči a povýšený na práporčíka a bol prevezený do vojenskej nemocnice v Tatranskej Polianke. Následne bol vyznamenaný veľkou striebornou medailou za statočnosť I. triedy a mimoriadne povýšený na poručíka. Narukoval ako príslušník c. a k. 66. pešieho pluku v Užhorode. Zúčastnil sa viacerých bitiek, kým ho 28. decembra nezastihlo zranenie. Medailu mu 31. januára odovzdal primár nemocnice v tatranskej Polianke Dr. Mihály (Michal) Guhr. Slávnostný príhovor mal najprv Dr. Guhr a potom veliteľ formujúceho sa polovice práporu v Tatranskej polianke, kapitán bethlenfalvi Imre Bethlenfalvi. Slávnosti sa zúčastnila široká rodina a známi vyznamenaného poručíka, ktorá je uvedená v článku, vojaci a príslušníci výcviku lyžiarskej jednotky.