A hazáért
Honvédsky major vlastibrany Ödön Fest, syn Otta Festa, zomrel v Budapešti 7. februára 1915 vo veku 45 rokov v dôsledku choroby získanej na bojisku v Haliči. Smutnú správu prijímajú so sústrasťou hlavne v Spišskej Novej Vsi a Spišskom Podhradí, kde mal zosnulý blízkych príbuzných. Jeho otcom je Otto Fest, penzionovaný okresný sudca, ktorého mladším bratom je Aladár Fest, hlavný notár mesta Spišská Nová Ves.