Orosz fogságban
Poručík v zálohe Arpád Lefkovics, syn váženého obchodníka Samuela (Samu) Lefkovicsa z Levoče, sa dostal do ruského zajatia. Je internovaný vo východnej časti Sibíre pri čínskej hranici. V dopisovacej karte z 11. decembra 1914 adresovanej rodičom im píše, že spolu s ním je v zajatí ďalších 12 uhorských dôstojníkov. Ich situácia je dobrá, lebo im varí maďarský kuchár.