Fabriczy Nándor 9. honvéd gy.-e. póttart. levele Korompán lakó szüleihez
List rodičom z ruského zajatia v Konsku zo západnej Sibíre posiela 22. 12. 1914 vojak v zálohe 9. honvédskeho pešieho pluku Nándor (Ferdinand) Fabriczy. Píše, že 1. novembra sa zranil a o osem dní sa dostal do ruského zajatia. Keďže sa musel prezliecť do civilného odevu, prosí rodičov o zaslanie teplého oblečenia a obuvi.