Hősi halál
Učiteľ telesnej výchovy na vyššom gymnáziu v Levoči István Járó, honvédsky práporčík zahynul hrdinskou smrťou na severnom bojisku. Smutnú správu jeho otcovi listom oznámil reformovaný poľný duchovný Gyula Okos. István Járó zomrel 1. februára 1915 na severnom bojisku v okolí mesta Turka. Jeho hrob je v dedine Buttla v Haliči (Bitlja, Ukrajina), označený krížom s vyrytým menom padlého.