Kitüntetett poprádi földink
Farár z obce Alsólápos (dnes Łapsze Niżne, Poľsko) Ferenc Urvay oznamuje, že práporčík Ede Bartoss, rodák z Popradu, učiteľ vyššieho gymnázia v Leviciach (Léva) dostal streibornú medailu za statočnosť. Bartoss sa od začiatku zúčastnil ťaženia v Srbsku, neskôr sa vážne zranil, liečil sa v nemocnici v Budapešti. Sotva doliečený sa sám pýtal na severné bojisko, kde ho zastihla správa o vyznamenaní.