Üdvözlet Przemyslből
Majster v krompašských železiarňach István Nemcsok, momentálne strážmajster c. k. armády zasiela leteckou poštou z Przemyśla dopisovaciu kartu, kde pozdravuje nielen svoju rodinu a deti, ale aj menuje viacerých rodákov z Krompách, ktorí sú všetci v poriadku.