Érdekes temetés
Dňa 7. februára 1915 zomrela v Spišskom Podhradí vo veku 85 rokov Mária Babik. Celý život sa zaoberala výrobou bryndze. Ešte za života si želala, aby na jej púohrebe bolo prítomných dvanásť pastierov a nieslo jej truhlu na cintorín. Keďže ich v okolí nevedeli toľkých zohnať, bolo ich len šesť, no v tradičnom odeve.