Megbizatás
Dcéru učiteľa evanjelického lýcea v kežmarku Jenő (Eugen) Bindera, Elzu Binder poverilo vedenie učiteľského ústavu v meste Nagyvárad (Oradea, Rumunsko) postom nemeckej vychovávateľky, ktorého sa ujala 1. februára 1915.