Hős honvédeink Hrebenyár Józsefről, Knapp Pálról, Pató Jenő Nándorról, Kirchner Vilmosról, Thern Józsefről, Balló Mátéról, Hadbavni Nettiről, Kálix Rezsőről, Trunkvalter Frigyesről és Balog Porcs Gyuláról
Cenzurovaný list redaktorovi novín Szepesi Lapok zasiela 19. februára 1915 honvédsky kapitán Károly Posewitz. Podrobne opisuje boje vojakov spiškonovoveského prápora 9. honvédskeho pešieho pluku s Rusmi počas prvých mesiacov vojny na príklade hrdinských činov konkrétnych vojakov a poddôstojníkov jeho prápora, za ktoré boli vyznamenaní alebo povýšení.