Egyházmegyei hirek
Za dekana stredoliptovského dekanského obvodu bol vymenovaný farár z Liptovského Mikuláša a obvodný školský inšpektor Dr. József Kozsár, ktorý nahradil zosnulého Józsefa Krasznecza. Faru v Bobrovci (Nagybobróc), na ktorej vedenie sa vypíše konkurz, vedie dočasne tamojší kaplán Károly Machay. Do vojenskej služby bol opäť povolaný kaplán z obce Veličná (Nagyfalu) Floris Fömötör. Týmto vykonáva počas vojny vojenskú službu už dvadsať farárov diecézy, nerátajúc sem vojenských duchovných v riadnej službe. Farár z obce Žehra (Zsigra) Ferenc Hanzély, ktorý sa dostal do ruského vojnového zajatia, je internovaný v meste Krasnojarsk na Sibíri. Prišla od neho dopisovacia karta s podaním v tomto meste.