Gondoskodás a harcban elesettek árváiról
Primár a riaditeľ štátneho detského domova v Košiciach Gábor (Gabriel) Máthé hľadá šľachetné rodiny, ktoré by vedeli prijať do výchovy vojnové siroty. Možná je aj ich adopcia.