Egy sziniigazgató kérvénye
Gábor Miklósy, riaditeľ dolnozemského divadelného obvodu podal mestu Spišská Nová Ves žiadosť pre povolenie hrať divadelné predstavenia. Divadelná komisia mesta za predsedníctva primátora Cornela Folgensa však žiadosť zamietla vzhľadom na ťažké vojnové časy a s tým súvisiacu neschopnosť verejnosti zaplatiť predstavenia.