Hősi halál
Nadporučík c. k. 85. pešieho pluku Oszkár Putz z Levoče bol vážne zranený v bojoch na výšinách pri Lupkove, prevezený do nemocnice v obci jablonki, kde 7. marca 1915 zomrel. Veľkú pozornosť v Levoči vzbudila aj smrť tamojšieho kadeta-strážmajstra Oszkára Toperczera, kráľovského lesného inžiniera, o ktorom jeho manželka Viola Dérer vydala smútočné oznámenie. Nositeľ veľkej striebornej medaily za statočnosť zomrel vo veku 32 rokov v Nyíregyháze 13. marca 1915 na následky vážnej choroby získanej na severnom bojisku. Pochovali ho podľa evanjelického obradu 15. marca na cintoríne kerepesi v Budapešti. Kondoluje široká rodina.