Szepesvármegye rendes tavaszi közgyülése
Za predsedníctva župana baróna Artura Wielanda sa 14. apríla 1915 uskutočnilo riadne valné zhromaždenie municipálneho výboru Spišskej župy. Noviny uverejňujú rozsiahle hlásenie podžupana Spišskej župy, ktorého hlavnými bodmi boli: plnenie vojenských záujmov, vojenská pomoc, stav verejného stravovania obyvateľstva, vykonávanie poľnohospodárskych prác, nedostatok pracovných síl, ich suplovanie, doplňovanie úradníkov, zaneprázdnenosť notárov, spisovanie voličov pre poslanecké voľby do krajinského snemu, chod župy, všeobecná bezpečnostná situácia, stav verejného zdravotníctva, hospodárstva, zvierat a verejných komunikácií. Posledná téma sa týkala zosnulých členov municipálneho výboru, ich práce a nahradenia novými členmi. Boli nimi Béla Molitor, Miklós Lupkovics, Andor Nikelszky, čestný hlavný municipálny lekár Dr. Sándor (Alexander) Simenszky a György (Juraj) Andreidesz. Podžupan zvlášť vyzdvihol kvality hlavného slúžneho sudcu okresu Stará Ľubovňa Istvána Jancsóa, ktorý zomrel 3. apríla 1915.