Szepesvármegye Szabadoktatási Bizottságának ülése
Dňa 14. apríla 1915 mala zasadnutie Komisia nepovinného vzdelávania Spišskej župy za predsedníctva podžupana Lajosa Neográdyho. Článok prináša jeho otvárací príhovor a zhodnotenie celkovej situácie v školstve a nepovinnom vzdelávaní počas ťažkých vojnových časov. Za členov predsedníctva boli na roky 1915 až 1917 zvolení: riaditeľ štátnej vyššej reálnej školy v Levoči József Bauer, mestský hlavný notár Levoče Ľudovít (Lajos) Fleischhakker, hlavný mestský úradný lekár Levoče Dr. Bartolomej (Bertalan) Rozsnyai a riaditeľka internátov štátnej vyššej dievčenskej školy v Levoči Janka Watzesch