A Zipszerek
Traja synovia obchodníka Józsefa Zipszera z Krompách bojujú s nepriateľom na severnom bojisku. Z nich Jenő Zipszer, poručík 9. honvédskeho pešieho pluku sa po mnohých útrapách teraz lieči v kúpeľoch v Trenčianskych Tepliciach. Nadporučík c. k. 67. pešieho pluku Ignác Zipszer sa v Przemyśli dostal do ruského zajatia a tretí syn Ármin Zipszer usilovne vykonáva službu vojaka zdravotníka, za čo bol 10. apríla vyznamenaný Záslužnou medailou Červeného kríža s vojnovou dekoráciou.