Egy hős a szepesváraljai irgalmasrendi kórházban
Z Budapešti dorazil do nemocnice rádu milosrdných v Spišskom Podhradí strážmajster c. k. 67. pešieho pluku Ferenc Lukács, ktorého hruď zdobí malá Strieborná medaila za statočnosť a veľká Zlatá medaila za statočnosť. Povolaním je kamenár v Spišskom Podhradí. Po vypuknutí vojny narukoval ako čatár v zálohe. Pri prvom zranení ho na ruke a ramene zasiahol šrapnel. Jeho hrdinským činom však bolo zajatie 180 ruských vojakov a 3 dôstojníkov len s pomocou 7 vojakov jeho hliadky. Za tieto dve medaily bude doživotne dostávať rentu 37,50 korún.