Akit már elsirattak
Gelnicský obchodník János Dolinszky narukoval počas mobilizácie a 8 mesiacov o sebe nepodal žiadnu správu. Nakoľko ho aj v zoznamoch strát vyhlásili za mŕtveho, tak aj jeho manželka si myslela, že je vdovou a ostala sama s jedným dieťaťom. Teraz však napísal list z ruského zajatia, kde píše, že je zdravý.