Rónay Árpád visszatért Magyarországba
Diplomovaný hutnícky inžinier Árpád Rónay, spišský rodák pred piatimi rokmi vzbudil pozornosť v zahraničí svojím vynálezom briketovacieho stroja v metalurgii. Po vypuknutí vojny ho považovali za nezvestného, alebo internovaného, no v týchto dňoch sa vrátil domov. Doteraz bol v Paríži úspešným riaditeľom firmy "Comp. Univ. de Briquetage sans Agglomérants Sistem Rónay", kým ho francúzska mobilizácia neprinútila k úteku. Rónay sa opäť plánuje usadiť na Spiši a zatiaľ uplatní svoje odborné znalosti vo firme s technickým tovarom Färber és Elbert.