Levelek, hirek orosz fogságból
Nižší úradník železiarní v Krompachoch Lajos Jaszovszky píše manželke 10. apríla 1915 zo (Szuszrány?), že je zdravý a v Przemyśli sa všetci dostali do ruského zajatia. Ešte neprišiel do cieľovej stanice ich internácie. Nadporučík domobrany Ignác Zipser napísal opäť rodičom žijúcim v Krompachoch na ruskej pohľadnici. Aj on padol do zajatia v Przemyśli. Nadporučík v zálohe Jenő (Eugen) Fox, úradník Spišskej úverovej banky upovedomil scojich príbuzných telegramom zo 14. apríla z mesta Ufa, že je v poriadku.