Uj nemesség
Kornel Krcs, husársky podporučík, veliteľ 2. husárskeho pluku a jeho zákonití dediči boli v decmbri 1917 kráľom povýšení do šľachtického stavu a bol im udelený prídomok "szurdoki". K. Krcs pochádza z rodiny nebohého Jozefa (Józsefa) Krcsa učiteľa hudby. Je bratom Júliusa (Gyulu) Krcsa, hlavného lekára banskej spoločnosti v Železníku (Vashegyi).