Hazafias tüntetés Lőcsén
Po víťazných správach z bojiska sa v Levoči pred sochou honvéda uskutočnila vlastenecká manifestácia, kde predniesol reč učiteľ Albert Kelemen. Pred župným domom prevolávali na slávu županovi Arturovi Wielandovi, ktorého chcel dav počuť a ten sa im prihovoril a vyzdvihol vlasť, kráľa a armádu. Pred katolíckou farou sa manifestujúci tiež pristavili a tu predniesol účinnú reč opát Celestín (Coelesztin) Kompanyik.