A harctérről
György (Juraj) Kalmár posiela 27. apríla 1915 list z bojiska pre kolegu učiteľa Alberta Kelemena do Levoče, v ktorom mu ďakuje za zásielku zimných doplnkov ošatenia, ktoré zhotovili ich študenti. Momentálne sa nachádza na severnom bojisku.