Érettségi kormánybiztosok
Kráľovský radca, riaditeľ vyššieho gymnázia v Spišskej Novej vsi Miklós Fischer bol vyslaný na evanjelické kolégium do Prešova, učiteľ vyššieho gymnázia v Spišskej Novej vsi József Stromp na evanjelické vyššie gymnázium do Békéscsaby, spišskonovoveský rodák a učiteľ vyššieho gymnázia v Oradei (Nagyvárad) Gusztáv Nosz na evanjelické vyššie gymnázium do Sibiu (Nagyszebeny) a na tamojšiu vyššiu reálnu školu, riaditeľ vyššieho gymnázia v Liptovskom Mikuláši Dr. Mihály Habán na vyššie gymnázium v Spišskej Novej Vsi uhorským kráľ. ministrom kultu a školstva za vládneho maturitného zmocnenca.