Jeget kérnek a jégbarlangból
Vzhľadom k pretrvávajúcemu počasiu koncom jesene 1910 sa obávajú dobšinskí obchodníci s potravinami, že bude nedostatok ľadu vo voľnej prírode pre využitie pri ochrane akosti rýchlo sa kaziacich potravín. Preto už teraz prebiehajú jednania s vedením ľadovej jaskyne o možnosti zakúpenia ľadu z jaskyne. Autor článku však poukazuje na nebezpečenstvá takéhoto postupu vo vzťahu k prírodnému bohatstvu. Podotýka aj nákladnú finančnú stránku takého konania. Vyrovná sa tvorbe umelého ľadu.