A püspök, alispán és polgármester a második hadikölcsön jegyzésére buzditanak
Spišský biskup Dr. Sándor (Alexander) Párvy vo svojom najnovšom pastierskom liste nabáda veriacich na využitie druhej vojnovej pôžičky. Pozdžupan Dr. Lajos Neogrády oslovuje širokú verejnosť Spišskej župy ohľadom dlhšieho trvania vojny a druhej vojnovej pôžičky. K jeho myšlienkam sa pripája aj primátor Spišskej Novej vsi Cornel Folgens.