Gyászrovat
Oznámenie o úmrtí evanjelického a. v. biskupa Potisského dištriktu Pavla (Pál) Zelenku, významného cirkevného spisovateľa dňa 4. 12. 1910. Pohrebu dňa 7. 12. sa zúčastnili za mesto Dobšiná kňaz Viktor Poputh a Gejza (Géza) Nemes, zástupca hlavného presbytera evanjelickej a. v. cirkvi v Dobšinej. V druhej časti je správa o úmrtí Kamila Kaufmanna, banského kapitána na dôchodku v Budapešti. Upozornil odborníkov na význam niklových a kobaltových rúd, ktoré sa v hojnom počet nachádzajú v okolí Dobšinej a možnosti ich využitia. Dokonca vypracoval spôsob ich získavania. Zstával funkciu správcu evanjelickej a. v. cikrevnej obce v Budapešti -Bude.