Hiúzok garázdálkodása
V lesnom revíri kniežaťa Ferdinand I. Coburga v rokoch 1907 - 1910 spôsobili veľké škody rozmnožené rysy. Poľovníkom a ochrancom lesa sa podarilo tri zvieratá odstreliť, napriek tomu však nezabránili ďalšiemu pustošeniu. 19. decembra 1910 v rámci poľovačky na diviaky sa podarilo lovcom zastreliť obdivuhodný úlovok.