Egy iglói városi tisztviselő orosz fogságban
Nižší účtovník zo Spišskej Novej Vsi János Novák píše z Moskvy do Spišskej Novej Vsi svojej tete, vdove po Lajosovi Kovácsovi, že ešte sú na ceste, a tak nevie udať adresu jeho internácie. Do ruského zajatia sa dostal 1. apríla 1915 s troma menšími zraneniami. Štyri dni bol v nemocnici v Kyjeve, kde sa preliečil. Zaobchádzajú s nimi dobre.