Orosz fogságból
Vojak c. k. 67. pešieho pluku Sebastián (Sebestyén) Kovalcsik napísal 8. apríla dopisovaciu kartu svojej manželke do Haligoviec, kde píše, že sa zdravý dostal do ruského zajatia. Adresu určenia však nevie napísať, pretože ešte nedorazili do cieľa. Spolu sním sa do zajatia dostali aj Chanáth Fedorcsák z Veľkej Lesnej (Kristályfalu) a dvaja muži z obce Havka (Hóka). Text je písany po slovensky.