Hazafias áldozatkésség
Pri poslednom odvode domobrancov k vojakom zaradili aj učiteľa a riaditeľa izraelitskej ľudovej školy v Levoči Alberta Kelemena. Školská rada školy za predsedníctva Dr. Józsefa Ábrányiho rozhodla o poskytnutí mimoriadnej finančnej podpory vo výške 400 korún pre Kelemena z kasy židovskej cirkevnej obce.