Városi közgyűlés - -x.
Správa zo zasadnutia mestského zastupiteľstva v Rimavskej Sobote dňa 1. apríla 1910, na ktorom sa zúčastnilo ani nie 30 poslancov zo 70 volených členov. Dôležitým bodom programu bola otázka výstavby modernej elektrifikovanej haly mestskej konzervárne, ktorú má mesto v pláne vybudovať po odkúpení práv na nasledujúcich 50 rokov od účastinnej spoločnosti. Keďže pre nízku účasť zastupiteľstvo nemohlo rozhodnúť, bola vytvorená komisia, ktorá navštívi každého poslanca a požiada ho o jeho stanovisko. Zasadanie viedol mešťanosta Dr. Ladislav (László) Kovács.