A Szepesség tanitósága és a háboru
Rozsiahly článok o stave učiteľstva zo Spiša vo svetovej vojne, z radov ktorého mnohí narukovali do armády. Článok uvádza menný zoznam učiteľov a ich momentálny stav v armáde, rozdelení sú do kategórií na štátnych, župných, obecných, rímskokatolíckych, gréckokatolíckych a evanjelických učiteľov.