Korompa fiairól
Honvédsky kadet v zálohe a učiteľský kandidát Gyula (Július) Merva dostal viactýždňovú dovolenku, ktorú trávi doma v Krompachoch. Zúčastnil sa bojov v Haliči. Ako veliteľ predsunutej hliadky 30 vojakov zabránil prekvapujúcemu útoku nepriateľa, za čo ho vyznamenali medailou za statočnosť 1. triedy. Honvédsky poručík v zálohe, lekárnik Béla Kovácsi po ťažkej nemocničnej službe oddychoval pár dní u rodiny a opäť nastúpil do služby. Honvédsky poručík v zálohe, súkromný úradník Jenő Zipser sa vyliečený vrátil z kúpeľov v Trenčianskych Tepliciach na kátku návštevu rodičov. Ustúpila mu reuma, zranenie na pravom záprstí sa mu zahojilo a narukuje späť ku pluku. Práporčík v zálohe, učiteľ meštianskej školy Géza Klekner z košickej nemocnice, kde mu ošetrujú zranenú nohu, na pár hodín navštívil rodičov. Práporčík 10. honvédskeho pešieho pluku Artur Dal'Asta bol 1. mája 1915 povýšený na poručíka. Momentálne je zranený na nohe ošetrovaný v budapeštianskej nemocnici. Honvédsky nadporučík v zálohe Ignác Zipser poslal 21. apríla z ruského zajatia v meste Simbirsk (Ulianovsk, Rusko) rodičom dopisovaciu kartu, že sú po 12-dňovej ceste vlakom a čakajú na ďalší transport.