Bábavizsgák
Správa o priebehu záverečných skúšok kurzu pôrodných babíc v slovenskom jazyku z oblasti Liptova, Zvolena, Novohradu a Gemera, ktoré sa konali z iniciatívy riaditeľa verejnej nemocnice v Rimavskej Sobote - Dr. Tomáša (Tamás) Löcherera dňa 30. marca 1910 v Rimavskej Sobote. V skúšobnej komisi zasadali: hlavný lekár Liptovskej župy Dr. Július (Gyula) Mikó, zástupca hlavného lekára Novohradskej župy Dr. Hugo Schőn, Dr. Mikuláš (Miklós) Meskó z Gemersko-malohontskej župy.