Automobil
Prvý automobil v Rimavskej Sobote si zakúpil lekár Krajského súdu v Rimavskej Sobote Dr. Štefan (István) Zehery v marci 1910. Je červenej farby, s tichým chodom motora. Značka sa nespomína v článku. Auto povezie zo železničnej stanice švédsku opernú speváčku Valborgu Svädström , ktorá bude vystupovať na koncerte v meste.