Svärdström Valborg dalestélye
Správa o obsahu vokálneho koncertu švédskej umelkyne Valborgy Svärdström, ktorý sa konal 7. apríla 1910 v sále hotela Hungária. Zazneli piesne L. Delibesa, J. Brahmsa, R. Schumanna, J. Straussa. Klavírny doprovod zabezpečil profesor Alajos (Alojz) Tarnay. Koncert usporiadal Izsó Lévai, vydavateľ novín Gömöri Ujság a tlačiar.