Háztartási iskola - -ő.
Správa o aktivitách Dobročinného ženského spolku v Rimavskej Sobote na čele s predsedníčkou Samarjay Jánosné vo veci zakúpenia pozemku aj s budovami od mäsiara Jozefa (Józsefa) Szabóa pre účely zriadenia školy, internátu, ktorá poskytne praktické vzdelanie a možnosť vyučenia sa 80 - 100 opusteným deťom.