Jelölés
Dňa 14. apríla 1910 sa pripravuje predvolebné vystúpenie kandidáta na parlamentného poslanca, hlavného župana Gemersko-malohontskej župy Gejzu (Gézu) Kubínyiho v Jelšave. Oboznámi voličov so svojím programom. Je kandidátom Coburgského panstva.