A Halley üstökös - (*)
Druhá časť článku o Halleyho kométe: dátumy z histórie, kedy bola pozorovaná, fyzikálne zaujímavosti. Pozorovateľná bola ďalekohľadom 25. marca 1910. V článku sú opísané možnosti pozorovania v apríli a máji 1910 v jednotlivých fázach.