Rozsnyói hirek Adomány
Gróf Dionýz (Dénes) Andrássy daroval tisíc korún na podporu postihnutých požiarom v Ököritófülpös (Maďarsko) alebo Ököritó (Sedmohradsko). Z textu nie je zrejmé, či sa jedná o niektorú z týchto obcí alebo o chovateľov dobytka na území Gemera.