Ujra telepitett szőlőterület
S vládnou podporu sa podarilo Vojtechovi (Bélovi) Bölcsházymu a Jozefovi (Józsefovi) Vargovi ml. vysadiť novými sadenicami viniča vinohradnícku oblasť pri Jablonove nad Turňou, ktorú zničila filoxéra. Táto oblasť bola v minulosti známa výrobou chutného vína. Vláda za prijateľnú cenu predala záujemcom z Rožňavy 5 tisíc kusov štiepkov.